Flygvapnets musikkår

När nationella försvaret av Sverige minimerades i slutet av förra seklet avvecklades även Flygvapnets musikkår med musiker ur Göteborgssynfonikerna.

Nu är det andra tider och det nationella försvaret skall åter etableras. Flygvapnets musikkår uppstår på nytt. Den första konserten genomförs i Stockholms konserthus den 11 november, klockan 1600-1800. Flygvapenchefen, generalmajor Mats Helgesson, kommer att formellt tillkännage den kontrakterade musikkåren. Han vill med konserten uppmärksamma flygvapnet, sin personal och deras insatser. Även anhöriga och veteraner inbegripes. Detta är en stor dag för flygvapnet att återigen få en egen profil inom militärmusiken.

Gör som vår ordförande i kamratföreningen. Åk till Stockholm. Var med om en unik konsert och en minnesvärd afton för flygvapnet.